Welke plekken moet je bezoeken tijdens de kerstvakantie?

Zoek jij nog naar een leuk uitje tijdens de kerstvakantie? Dan kom je er al snel genoeg achter dat er in deze periode heel wat te vinden is in Nederland. Net als in de rest van de wereld is kerst ook hier een populair feest. In vrijwel iedere stad is het nodige te doen, maar er zijn ook genoeg andere activiteiten. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een activiteit te kiezen. Kun jij niet kiezen? Dat komt goed uit! Wij lichten hier namelijk een aantal plekken uit die jij echt moet bezoeken tijdens de kerstvakantie!

Valkenburg

Grotten in Valkenburg

Een bezoekje aan Valkenburg is zeker weten een aanrader tijdens de kerstvakantie. Waarom? Omdat Valkenburg in deze periode wordt omgetoverd tot een ware kerststad. Zo is het er hartstikke sfeervol en zijn er talloze activiteiten. Ook vind je er de nodige kerstmarkten. Deze markten worden niet gehouden op een plein of in een overdekte hal, maar in de grotten van Valkenburg. Dit maakt het natuurlijk al helemaal bijzonder om eens een bezoekje te brengen aan deze plaatst. Daarnaast wordt er in de kerstvakantie in Valkenburg ook nog een Christmas Parade gehouden. Kortom: in de kerstvakantie is er genoeg te doen in Valkenburg!

Dagje weg naar Amsterdam

The HagueIs Valkenburg je wat te ver weg? Ben je er al eens geweest? Of spreek het je gewoon niet aan? Dan kun jij natuurlijk ook gewoon een dagje weg naar Amsterdam gaan. Ook hier is in de kerstvakantie immers genoeg te doen. Zo kun je een Amsterdam City Trip doen om de mooiste en leukste bezienswaardigheden van onze hoofdstad te ontdekken. Wil je liever zelf op ontdekkingstocht gaan? Dan is een fiets huren in Amsterdam zeker weten een aanrader.

Bezoek een attractiepark

Heb jij kinderen en wil je samen met hen wat leuks ondernemen in de kerstvakantie? Dan zijn de bovenstaande twee activiteiten misschien niet ideaal. Zeker niet wanneer de kids nog niet zo oud zijn. Zij gaan zich dan al snel vervelen en daar wordt het dagje uit natuurlijk niet leuker van. Gelukkig zijn er in de kerstvakantie ook genoeg activiteiten die jij met je kinderen kunt doen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan een attractiepark. Attractieparken zijn in de kerstvakantie altijd sfeervol aangekleed en vaak zijn er allerlei leuke dingen te doen. De kinderen vermaken zich hier ongetwijfeld prima. Ook voor ouders is een uitstapje naar zo’n park natuurlijk leuk, want je voelt je zo voor eventjes zelf ook weer een kind!

Gerelateerd:

  • Geen gerelateerde berichten