Wat zijn de vijf beste plaatsen om te bezoeken in Nederland?

Wil jij binnenkort een leuk uitstapje met jouw gezin? Dan ben jij je ongetwijfeld al aan het oriënteren op de mogelijkheden. Het is echter zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn namelijk enorm veel activiteiten die jij kunt doen in Nederland. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een keuze te maken. Wil jij naar een plaats in Nederland waar genoeg te zien en te doen is? Dan zit je hier goed! Wij lichten hier namelijk de beste vijf plaatsen in Nederland uit om te bezoeken!

Keukenhof

Ben jij op zoek naar een leuke plek om te bezoeken in het voorjaar? Breng dan zeker een bezoek aan de Keukenhof. Dit is een bloemenpark dat jaar in jaar uit ongeveer een miljoen bezoekers trekt van over de hele wereld. De Keukenhof is alleen geopend van halverwege maart tot half mei. In deze periode komen de bloemen tot bloei en dat zorgt voor een prachtige verschijning.

Molens van Kinderdijkmills

Een van de Nederlandse plaatsen die jij terug kunt vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn de molens van Kinderdijk. In totaal tref je hier liefst negentien molens vlak naast elkaar aan. Naast deze molens is er nog meer te zien in Kinderdijk. Zo trekken veel toeristen hierheen om de techniek van het droogleggen van stukken land te bekijken.

Grotten van Valkenburg

Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er in een grot uitziet? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Limburgse plaats Valkenburg. Hier tref je namelijk meerdere mergelgrotten aan. Deze grotten zijn zeker het bekijken waard, maar er zijn ook nog eens allerlei activiteiten te doen. Zeker een leuke plaats om te bezoeken dus.

Marker Wadden

Dit is natuurlijk niet een echte plaats, maar meer een natuurgebied. Toch staan de Marker Wadden in dit lijstje, omdat het nieuwe stukje land nog niet zo lang bestaat. Deze vijf eilanden zijn aangelegd in het Markermeer. Wanneer jij van wandelen houdt, zijn de Marker Wadden zeker een bezoekje waard.

Dagje weg naar Amsterdam

canal cruiseBen jij niet zo van de avontuurlijke uitstapjes? Dan kun je natuurlijk ook naar een grotere plaats gaan. Een dagje weg naar Amsterdam is in dat geval een goede optie. In onze hoofdstad kun je immers genoeg doen. Je vindt er talloze winkels, maar je kunt er ook allerlei bezienswaardigheden bezoeken, zoals Madame Tussaud, Wil jij de stad makkelijk en snel ontdekken. Dan is een fiets huren in Amsterdam zeker een aanrader. Jij verplaatst je zo immers een stuk makkelijker door de stad dan met de auto, het openbaar vervoer of lopend.

Gerelateerd:

  • Geen gerelateerde berichten