Drie redenen om een jaar lang in Amsterdam te verblijven

amsterdam

Amsterdam is een populaire stad onder toeristen die naar Nederland komen. Ook trekken er veel studenten naar de scholen in Amsterdam en omgeving. Ga jij binnenkort een studie van een jaar volgen in onze hoofdstad? Dan is het wel zo makkelijk wanneer jij hier ook woont. Dit scheelt namelijk aanzienlijk in de reistijd. Maar ja, een jaar in Amsterdam verblijven is natuurlijk best lang. Twijfel jij nog? Wij geven je hier drie redenen om een jaar lang in Amsterdam te verblijven.

Goedkoop overnachten in Amsterdam

Waarschijnlijk hik jij vooral aan tegen de prijs die het kost om een jaar lang in Amsterdam te verblijven. Je moet in dat geval namelijk woonruimte hebben. En in onze hoofdstad is een huis, appartement, studio of kamer nou niet bepaald goedkoop. Ook overnachten in één van de vele hotels in Amsterdam is onbetaalbaar. Gelukkig kun jij ook goedkoop overnachten in Amsterdam. Richt je in dat geval niet tot het centrum, maar kijk ook eens iets daarbuiten. Neem ook zeker een kijkje in de omliggende plaatsen. Vanuit deze plaatsen is Amsterdam namelijk goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Er is van alles te doenriver

Wanneer jij een jaar in Amsterdam verblijft, hoef je niet bang te zijn dat jij je hier gaat vervelen. Waarom niet? Omdat er talloze dingen te doen zijn in Amsterdam. Zo kun jij hier bijvoorbeeld door de eindeloze winkelstraten struinen. Daarnaast biedt onze hoofdstad je natuurlijk ook talloze bezienswaardigheden. Indien jij een jaar verblijft in Amsterdam, kun jij hier natuurlijk prima een bezoekje aan brengen. Schaf in dat geval wel de Amsterdam City Pass aan, want zo kun jij voor een gereduceerd tarief de bezienswaardigheden bezoeken.

Het is er altijd gezellig

In Amsterdam is het eigenlijk vrijwel altijd gezellig. Niet alleen in het weekend kun jij er bijvoorbeeld een kroeg of bar induiken, maar ook opss doordeweekse avonden is het hier druk. Bovendien zijn er veel mensen die alleen in Amsterdam gaan wonen. Het is dus niet moeilijk om in contact te komen met deze personen. Wie weet bouwen jullie samen wel een hechte vriendschap op. In dat geval beperkt deze vriendschap zich ongetwijfeld niet tot jouw verblijf in Amsterdam.

Gerelateerd:

  • Geen gerelateerde berichten